LEA MCINTOSH – BLOOD CASH

Artiest info
Website
facebook

Label: Shark Park Records

 

 “Lea McIntosh’s album debut reflects her innate musical talents…“

De erg getalenteerde Lea McIntosh Lea zocht aanvankelijk haar weg in het culinaire, marketing en de multimedia, was ontwerpster, maar werd geboren om de blues te zingen. Ze groeide op in een onrustig gezin waar ze getuige was van drugs, geweld en criminele chaos. Haar moeder werd vermoord toen Lea nog maar elf was en in haar tiener jaren kreeg ze te maken met fysieke en emotionele mishandelingen. Haar aangeboren muzikale talenten waren al op jonge leeftijd duidelijk. Als ze negen was, speelde ze al viool en als jonge volwassene leerde ze ook op andere instrumenten spelen. Jack Tuttle leerde haar bas en mandoline spelen, hij was de katalysator voor haar liefde voor bluegrassmuziek. Door bluegrass kon ze kanaliseren wat “haar innerlijke hillbilly” was, wat haar hielp om een betere zangeres te worden.

Ruim tien jaar lang volgde Lea een klassieke opleiding tot zangeres en studeerde ze voornamelijk het Spinto- en Dramatische Sopraan-repertoire bij de legendarische operabas, Gregory Stapp. In 2012 liet Lea een veelzijdige carrière achter zich om voor het eerst moeder van een zoon te worden. Vier jaar later stapte ze bij toeval in een gitaarwinkel in Santa Cruz binnen en volgde ze haar hart om blues artiest te worden.

Om een stem te geven aan haar onrustige, tumultueuze verleden, nam een zelfzekere Lea McIntosh haar debuutalbum op, dat zowel haar talent als haar vasthoudendheid weerspiegelt. Op het veelzeggende ‘Blood Cash’ staan zeven originele nummers, die Lea samen schreef met gitarist Travis Cruse, die op het album meespeelt samen met ervaren muzikanten als Myron Dove op bas, drummer Deszon Claiborne, toetsenist Eamonn Flynn en Andy Just op mondharmonica.

Van de harde brutaliteit in de opener/titelnummer waarin je met bloed cash betaalt, de assertieve houding op het funky “Blue Stoned Heart”, “Tennessee Hurricane” en “Fantasy Woman”, de relaxte shuffle “Purple Suede Boots”, het rustige besluit in “Soul Stripper” tot aan de pittige finesse van het profetische nummer “The Fire is Coming”, toont Lea met verve, haar vitaliteit en veelzijdigheid, die je doen twijfelen of dit wel haar eerste opname is.

“Lea McIntosh's opmerkeleijke albumdebuut ‘Blood Cash’ weerspiegelt haar intrinsieke capaciteiten als zangeres en songwriter…”

“Lea McIntosh's remarkable album debut 'Blood Cash' reflects her intrinsic abilities as a singer and songwriter…“ (ESC for Rootstime.be)

Eric Schuurmans

Release: 20/08/21

 
Album track list: 01. Blood Cash – 02. Blue Stoned Heart – 03. Fantasy Woman – 04. Tennessee Hurricane – 05. Purple Suede Boots – 06. Soul Stripper – 07. The Fire is Coming / Music/Lyrics by: Lea McIntosh & Travis Cruse © 2021 - Produced by: Travis Cruse | Album credits: Lea McIntosh: vocs / Travis Cruse: guitar / Myron Dove: bass / Eamonn Flynn: keyboards / Deszon Claiborne: drums / Andy Just: harmonica

Discography LEA MCINTOSH: Blood Cash [2021] |